Monday, August 22, 2011

Murtabak Megi?

Megi - makanan ruji orang yang x de bini, ataupun ade bini tapi tak pandai masak... hahaha.. bahasa pasarnya orang bujang. Banyak memori aku ngan Megi ni. Kalau cerite boleh menitik air mate.. hehehe.. kali ni aku nak share camne gayenye nak memutasikan megi dan telur supaya menjadi murtabak. Sesuai la rasenye dengan harga murtabak yang semakin melambung tinggi. barangkali murtabak sekarang dimasak dengan minyak RON 97 @ V-Power Racing.

Sila ikuti panduan bergambar ni ye..

Bahan asas:

3 pek megi perisa sendiri punya suka

2 biji telur ayam untuk 1 pek megi - boleh gunakan calculator untuk



Rebus megi ( tanpa perasa ) sehingga kembang kuncup






Toskan





Gaul dengan perencah sehingga sebati





Masukkan telur yang telah dibelasah bersama hirisan bawang lagenda ( bawang putih dan bawang merah) serta sedikit garam. Boleh tambah daun kucai kalau suka.





goreng diatas kuali leper.





Walla! cerite pon tak guna.. Modal rm 5 boleh dapat sehingga 9 keping murtabak. Kalau jual RM1 sekeping ade la income rm 4. sekian terima kasih :D

3 comments:

  1. ape pasal la susunan suda jadi ini macam?

    ReplyDelete
  2. "Isteri tercinta yang dihantar ke LCCT dalam kisah sebelum ni, sama ke orangnya dengan 'ada bini tapi tak pandai masak'...?

    ReplyDelete
  3. errr... err..... ermmm.... eh? hahahaha...

    ReplyDelete